În cadrul Alegerilor Locale Noi din 19 noiembrie 2017, Promo-LEX a organizat campania de educație civică și electorală ”IEȘI la VOT!”

În cadrul Alegerilor Locale Noi din 19 noiembrie 2017, Asociația Promo-LEX a organizat campania de educație civică și electorală ”IEȘI la VOT!”, cu sloganul ”Votează Chibzuit Omul Potrivit!”.

Scopul campaniilor a fost mobilizarea apolitică a cetățenilor cu drept de vot și promovarea votului informat și conștient în rândul cetățenilor din Republica Moldova.

În cadrul celor campaniei ”IEȘI la VOT!” au fost organizate activități de informare ”din ușă în ușă” și dezbateri publice electorale. În acest sens, Asociația Promo-LEX a implicat 9 coordonatori locali și 46 voluntari, care au informat 2 952 de cetățeni din 9 localități din Republica Moldova:

  1. Berlinți (raionul Briceni);
  2. Fundurii Noi (raionul Glodeni);
  3. Ștefănești (raionul Florești);
  4. Ghiliceni (raionul Telenești);
  5. Sărăteni (raionul Leova);
  6. Lăpușna (raionul Hîncești);
  7. Căpriana (raionul Strășeni);
  8. Plopi (raionul Cantemir);
  9. Zîrnești (raionul Cahul).

De asemenea, în cadrul campaniei, au fost organizate 3 dezbateri publice electorale, cu participarea a 7 candidați/candidate la funcția de primar, în cadrul cărora au participat 280 de cetățeni.

Dezbaterile au avut loc în com. Ștefănești (raionul Florești), com. Ghiliceni (raionul Telenești) și sat. Căpriana (raionul Strășeni).

Campania de educație civică și electorală ”IEȘI la VOT!” a fost organizată în cadrul Programului ”Democrație, Transparență și Responsabilitate”, susținută financiar de  Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

Galerie foto: